Respect ft. The Blues Sisters - Hoochie Coochie Man

Onlangs ontdekte ik bij toeval een volstrekt onbekend bandje waar ik enorm blij van werd, t.w. een gezelschap van jonge muzikantes uit Japan, die de blues hebben uitgekozen als hun favoriete genre. Het hart van de groep Respect wordt gevormd door 2 zusjes, die, na de film The Blues Brothers te hebben gezien, als de Blues Sisters besloten een plaatsje te veroveren in de ook in Japan welig tierende blues scene. Dat zij vorig jaar zelfs een bescheiden tour door nota bene de VS hebben mogen maken, schrijf ik mede toe aan het feit dat er een hoge 'schattigheids factor' aan hen beiden kleeft, iets waar ik niet geheel ongevoelig voor ben, ik geef het eerlijk toe.

xyz

Maar desalniettemin was ik direct bijzonder gecharmeerd van een cover van een u welbekende blues standard, van de hand van Willie Dixon en vervolgens in ons gemeenschappelijk muzikaal geheugen gegraveerd door niemand minder dan Muddy Waters. Het gegeven dat de Engelse taal voor de gemiddelde Japanner geen sinecure is en dientengevolge de tekst niet echt verstaanbaar is, maakt het allemaal eigenlijk nog leuker.

Shoka Okubo zingt en speelt zeker niet onverdienstelijk gitaar terwijl haar zus Momiji Okubo de mondharmonica voor haar rekening neemt maar ook zingend goed uit de voeten kan. Inmiddels hebben zij maar liefst 2 cd singles en 2 mini albums uitgebracht, waarop te horen is dat zij ook soul en classic rock op het repertoire hebben genomen.

Respect ft. The Blues Sisters - Hoochie Coochie Man

0 Responses to Respect ft. The Blues Sisters - Hoochie Coochie Man

  1. There are currently no comments.